echt zelf gemaakt

Ik maak mijn ijs helemaal zelf en zoveel als mogelijk van onbewerkte ingrediënten. Mijn ijskeuken bevindt zich op de boerderij waarvan ik de melk gebruik aldus haal ik de rauwe melk direct uit de tank van de boer. Mooie noten brand en maal ik zelf, ik maak zelf karamel, verse yoghurt, koffiepasta, ingemaakte rozijnen, alles wil ik zelf doen hoewel dat niet altijd kan. Ik vertel je daar ook graag over, zonder hocus pocus of geheimen. Ik zie mijzelf als een ‘ouderwetse’ vakman waar iedereen een ijsje kan kopen. Ik hoop mensen te laten ontdekken dat hoe eten gemaakt wordt en met welke ingrediënten bijdraagt aan het plezier van eten en dat het geen tovenarij is noch het werk van supersterren. Veel mensen vinden het gewoon fijn te weten wat zij eten en te ontdekken wat ik (allemaal) doe om dit te maken. Geen onherkenbaar voedsel dat als ‘concept’ en gevormd door marketing het licht ziet, maar eten dat begrijpelijk en dichtbij is.

Ook wil ik ijs maken met grondstoffen die geproduceerd worden zonder of met een beperkte mate van schadelijkheid voor het leven op aarde en de ecosystemen die zij vormen. Dat lukt niet altijd omdat het te duur is of niet goed genoeg, maar ik ben er altijd mee bezig.

Het meest belangrijk is echter de kwaliteit van mijn ijs. Daarin ben ik principieel. Er is te veel ijs dat niet smakelijk genoeg is of erger en daar wens ik niets aan toe te voegen. Ik maak ijs zoals ik het wil.